onsdag den 11. juni 2008

Decorate: Nyt dansk boligcommunity


Jeg har i dag fået tilsendt et tip om Decorate, et nyt dansk boligcommunity, som JP/Politiken står bag. Målet er vist at blive en interweb udgave af Bo Bedre og formlen lyder på en blanding af redaktørstyret indhold, ekspertblogs - og naturligvis brugergeneret indhold.

For at blive en del af community'et skal man oprette en profil, som man kan tilpasse, hvorefter man får adgang til personlig blog, networking, tagwalls, billedgallerier, fora mm.

Det hele er meget standard, men temaet er altså boligen, hvilket blot understreger den tendens, der går mod nichenetvæk, altså stærkt positionerede communities/sociale netværk. Politiken har tidligere været ude med Navlestreng.dk (gæt selv hvad det handler om), og nu kommer altså Decorate.

Hvorfor de så målrettet sigter efter det kvindelige segment vides ikke - måske fordi det er mere blue ocean end de mandsdominerede communities?

Sitet fungerer udemærket - dog loader siderne lidt langsomt, og cummunity delen er ikke helt så brugervenligt opbygget, som man kunne håbe.

Men det er forhåbentligt alt sammen børnesygdomme, så spørgsmålet er nu blot om Decorate kan nå den kritiske masse, der gør et community selvopretholdende. Men med massiv eksponering fra Politiken.dk er forudsætningerne i hvert fald til stede!

Decorate.dk

Salgstalen lyder:

"Med Decorate.dk ønsker vi at skabe et alternativ til trykte boligmagasiner. På Decorate.dk sætter brugerne dagsordenen, deres boligreportager, tips og idéer udgør kernen på hjemmesiden og giver rig mulighed for at finde inspiration.

Rækken af funktioner på Decorate.dk er lang og kan overordnet opdeles i tre grupper: brugernes indhold, eksperternes blogs, og artikler.

Alle brugere får deres egen profilside med mulighed for at lave boligreportager, beskrive indretningsprojekter i miniblog, samt dele erfaringer og tips i forum.

Vi har engageret en stribe eksperter inden for forskellige områder, der relaterer sig til boligindretning. Disse skriver hver en blog, som kan inspirere og forhåbentlig også oplyse sidens brugere.

Sidst men ikke mindst har vi gennem en aftale med Politikens Forlag fået mulighed for at offentliggøre ca. 450 artikler fra forlagets anerkendte håndbøger."

Ingen kommentarer: