tirsdag den 30. september 2008

Vil du have mit job ved Innovation Lab?


Min tid som redaktør af verdens bedste teknologiblog LabConfidential lakker mod enden, så der skal findes en afløser til mit topfede studiejob ved Innovation Lab. Et formelt jobopslag kan læses på ilab.dk.

Titlen bliver redaktør af LabConfidential, som jo altså er Innovation Labs nyhedstjeneste om fremtiden. Opgaven er simpel: Skriv én nyhed alle hverdage - altså 5 historier per uge. Emnerne spænder vidt, og der er såvidt ingen restriktioner - hvilket jeg selv vil mene at have bevist - der skal blot være en snert af teknologi involveret.

Historierne finder du ved at trawle internettet tyndt, så du får i princippet løn for at surfe på nettet og læse nyheder - altså det man laver under alle forelæsninger i forvejen.

LabConfidential udgives gennem Innovation Labs egne kanaler - web og nyhedsbrev, men citeres jævnligt i de fleste medier fx Politiken, DR, EPN/FPN (JP), TDC Online eller Comon, så forbered dig på, at din "internet fame" eksploderer!

Tonen er uformel, ikke-teknisk, kommenterende og humoristisk, så teknologisk indsigt er ikke en forudsætning, ligesom det er vigtigere at kunne skrive levende og engagerende end at kunne leve op til stramme journalistiske konventioner.

Jeg deltager selv i udvælgelsesprocessen og vil lægge stor vægt på formidlingsevne og humoristisk sans og knapt så meget på teknisk viden - det lærer man hen ad vejen. Hvis det er nogen hjælp, kan du se de historier, som fik mig ansat i sin tid her og her.

Har du spørgsmål, skriver du bare! Se hele jobopslaget her.

onsdag den 17. september 2008

En pejs af glas


Nu vi er ved populære ting, som er blevet dybt uetiske under miljøhypen, så er det vel kun et spørgsmål om tid før pejse og brændeovne for alvor bliver anklaget for at smelte polerne. Varmeudviklingen udnyttes ikke effektivt nok, farlige partikler filtreres ikke godt nok fra røgen, og man brænder dyrebar træ af, som jo er klodens lunger...

Men når det er sagt, så er det svært at være uenig i, at det er superhyggeligt med et lille bål derhjemme, og disse meget moderne glaspejse fra Bloch Design er virkelig en fryd for øjet!

Dog er der formentligt en del vedligeholdelse forbundet med pejsene, da glas har det med at blive sodet til i nærheden af ild...
Bloch Design - lad være med at se, hvad de ellers producerer, for det er virkelig noget skrammel (via Trendir)

Kildevand antikampagne


Kildevand har de seneste år af en eller anden årsag oplevet en eksplosiv vækst, hvor det næsten ikke kunne blive mere kikset end at drikke vand direkte fra hanen. Men så kom den grønne bølge og vendte strømmen, og nu er det - langsomt - ved at blive yt og miljøfjendtligt at drikke flaskevand.

På Innovation Lab har vi droppet corporate labelled water og drikker nu vand fra hanen - uden at blive mere konform af den årsag, og i USA kører der nu flere kampagner, som skal få folk til at droppe det "eksklusive" importerede flaskevand.

Så midt i al den nyopståede hype vil jeg blot gøre opmærksom på min egen antikampagne mod flaskevand, som startede for flere år siden, mens det stadigt var ungt og trendy at drikke flaskevand.

Kort opsummeret så sælger jeg postevand på flaske under navnet "Kejserens Nye Klæder" til vejledende 500 kr. for 25 cl. Salget er ikke gået så godt, men forhåbentligt kommer der snart et revival...

Kejserens Nye Klæder

Elsparefonden er langt ude i skovenDu har højst sandsynligt set og hørt ovenstående reklame adskillige gange, da den kører på alle kanaler i øjeblikket. Men det bliver den jo ikke dårligere af og budskabet er lige i øjet, så her er den igen.

Musikken står Thomas Troelsen og Remee bag, og sangen fremføres af musikkonservatoriets børnekor. To andre versioner er også lavet med henholdsvis Ane Trolle (starter uge 45) og Bassim.

Teksten til sangen er i øvrigt her:

Langt ude i skoven
El-apparater har vi mange af
aldrig er der blevet spildt så meget strøm
som kommer fra et elværk
som fyrer kul af
som laver sort røg
med CO2 i
som varmer kloden
som i et drivhus
så man må køles
af aircondition
som bruger endnu mere strøm...
det er sgu' da langt ude i skoven

Langt ude i skoven kampagne fra Elsparefonden

Jeg gemmer min mødom til Obama


Det amerikanske præsidentvalg er undervejs, som nogen måske har opdaget, og i den forbindelse opfordrer modehuset GA Art of Fashion førstegangsvælgere at stemme demokratisk.

T-shirten med påskriften "saving my virginity for Obama" henviser naturligvis til ens vælgermæssige mødom, men gør samtidig også grin med den seksuelle afholdenhed, som republikanerne advokerer for - og som de har svært ved at få deres egne unger til at overholde (Palingate).

Jeg har bestilt min t-shirt, for der er brug for forandring - og ikke mere af det samme!

Saving my virginity for Obama (se under special items) via You Damn Right

Tyverisikring til din madpakkeEr du også træt af, at din omhyggeligt hjemmelavede frokostsandwich bliver nuppet af moralløse kolleger, inden du selv når at sætte tænderne i den, så er her løsningen. En opbevaringspose med præinstallerede mugpletter, som kan få selv den mest sultne pirat til at rynke på næsen.

"Anti-Theft Lunch Bags are regular sandwich bags that have green splotches printed on both sides. After your sandwich is placed inside, no one will want to touch it."

Anti-theft lunch bag via Cherry Flava

fredag den 5. september 2008

Vipp Xylofon Spand


Danske Vipp, som fandt en niche ved at sælge designede og overprisede skraldespande, har arrangeret en velgørenhedsauktion sammen med Helena Christensen til fordel for børnene fra Tjernobyl.

Til det har de fået celebrities som Bono og Helena selv til at designe specielle spande, men også den britiske designer Dominic Wilcox er blevet inviteret med. Han har kvitteret med denne Xylofonspand, som giver et nummer hver gang, du åbner låget ved at frigive en metalkugle, der triller ned ad "trappen".

"When the pedal is pressed the lid opens, releasing a ball that travels down a 'helterskelter' set of xylophone steps around the bin. Each time the ball hits a step, a note is played. The xylophone steps are cut in increasing lengths so that the note gets deaper as the ball gets closer to the bottom."


Xylophone Bin af Dominic Wilcox via Designboom

onsdag den 3. september 2008

Hansa Plast to the rescue


Sådan et plaster vil jeg også have...

COP15 - FN's Klimakonference 2009


Næste år samles hele verdenen i København til FN's klimakonference - og grafikken? Den har det danske designbureau NR2154, bestående af Troels Faber og Jacob Wildschiødtz, stået for.

"Vi syntes også, det var spændende at arbejde med noget animeret. Og vi så på kurver over CO2-udslip og på måder at illustrere netværk for eksempel i slægtsforskning. Samtidig ville vi i bund og grund lave en klode

”Så lavede vi en stiliseret globus og forvrængede den. Og det logo, vi endte med, er taget fra udviklingsprocessen mellem uro og balance".Via NR2154

Religionernes dos and don'ts


Fin matrix over, hvad man nu kan tillade sig inden for de forskellige religioner. Synes dog protestantisme glimter ved dets fravær. Ser umiddelbart ud til, at Buddhisme er "the way to go"...

Via FFFFOUND